Läxhjälp

God fortsättning på det nya året! Nu lämnar vi det gamla året och tar nya tag med nästa, det är nya utmaningar som väntar, vilket det självfallet alltid är. Men det kan ju kännas bra att ha ett helt nytt år att ha visioner om, eller hur ?!

Under senare tid har det varit en del skriverier om Rutavdragets vara eller inte vara när det gäller läxhjälp. Jag tycker att det känns fel att ha ett sådant avdrag. Självklart är det bra att kunna få hjälp med saker och ting i hemmet men när det gäller vår framtid, barnens utbildning, tycker jag allt att skolpersonal ska ta hand om den saken.
Kan inte vi föräldrar hjälpa barnen av olika anledningar tycker jag att det ska vara skolan som ska vara den självklara partnern att  få hjälp av.
Jag tycker inte att det är något konstigt med läxor, men för att kunna göra dem måste barnen ha lärt sig hur dem ska göras i skolan. För tänk om det inte finns någon i deras närhet som kan? Repetition och övningar att göra hemma det är väl ändå så det måste vara?

Pengarna som satsas på avdraget tycker jag bättre hör hemma i skolan för att satsas på mer personal och stöd till elever som har det tufft och inte når de uppsatta målen. Logiskt låter det mer rätt, läxhjälp på plats i skolan i så fall och av befintlig personal.

Tankarna går alltid här, men det får vara bra med inlägg för nu.
Sköt om er därute och ha det gott! Ny vecka imorgon!
Nyfiken på vad som händer på Heléns Glutenfria, kika in på hemsidan och kolla nyheterna!

Det här inlägget postades i Politik, Skola. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *