Kommunikation

Under de sista veckorna har jag träffat en del politiker, både på plats hos oss på jobbet men också på träffar som olika partier ordnar i Örebro. (gör jag ju en hel del…)
Jag tycker att det är bra att de vill lyssna in våra tankar som företagare i kommunen både vad gäller problem på plats men också när det gäller frågor som rör riksplanet. Sen att det inte kan hända saker av dessa möten på en gång förstår jag, men det finns ändå en vilja att ta in och förmedla våra erfarenheter och vårt engagemang uppåt till politiker i riksdag och regering.
Vi har också haft första styrelsemötet med nya styrelsen i Företagarna i Örebro. Det blir ett spännande nytt år. Förutom att planera verksamheten ska vi också påverka politiker tillsammans med medlemmarna, därav anledningen till att jag är med i Företagarna och även i styrelsen.

Annars får jag även göra min röst hörd en del genom Svenskt Näringsliv, vilket självklart känns riktigt bra. Bl a ligger det en text ute på sidan Sverige tar matchen.

Apropå det här med kommunikation, det är lika viktigt var du än befinner dig, i skolan, på arbetet, i politiken, i ett förhållande, med dina barn osv. Hur ska den andra parten överhuvudtaget förstå hur du tänker om du inte säger något. Om den som agerar på ett sätt som känns fel måste den få veta det, hur ska den annars kunna ändra på det som blivit fel? Prata och resonera borde vara enkelt men är det inte alltid tyvärr. Självklart kan det vara saker som inte går att ändra på också, men utan ett resonemang kan det inte fungera.
Nog om det….

Just nu är dottern och åker slalom med sin pappa i solskenet och sonen Jesper är på golfträning i Spanien i fem veckor. Han tillbringar dagarna på golfbanan i La Pineda på klubben Lumine Mediterranea, söder om Barcelona.
Själv ska jag ta itu med bokföringen av februari som jag inte prioriterat fullt ut ännu, jag har i alla fall lämnat in alla papper och pärmar till revisorn inför bokslutet för 2012. Hm, gillar inte att lämna ifrån mig pärmarna, men så är det ju 😉

Senare idag får det allt bli en tur ute i friska luften för mig med och sen tacomys med Linnea och kompis som ska sova över, det blir påsklovsledigt i två dagar sen.
Och så några bilder 🙂 Ha det gott i solen och ha en bra vecka sen, nya möjligheter och nya utmaningar väntar!

Det här inlägget postades i Allmänt, Politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kommunikation

  1. Maria Nilsson skriver:

    Tyvärr är min uppfattning att politiker på resa ute i landet, knappast för vidare önskemål eller information till de folkvalda i riksdagen. Och, hur som helst, styrs mycket av de politiska besluten av EU idag. Men vi ska också vara medvetna om att vi alla har egna agendor och för politiker är det angeläget att bli återvalda så de spelar med och förefaller lyssna på oss.

  2. Helen skriver:

    Tack för kommentaren Maria!
    Men om vi överhuvudtaget ska kunna påverka måste vi ändå ha en tro på att våra åsikter blir lyssnade på.
    Den målsättningen har i alla fall jag och om fler säger vad de tycker så går vi framåt, det är min åsikt hur som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *