Jobba till 75

Den här veckan har helt klart dominerats av Reinfeldts uttalande om att vi bör kunna tänka oss att arbeta till 75 års ålder. Här är en av alla de artiklar som skrivits under veckan och som lagts ut via Facebook.  Länk till söndagskrönika i DN. 
Som det står, vi vet om att personerna som arbetar och betalar skatt kommer att minska och att de som är äldre kommer att öka framöver. Att vi kommer att behöva byta arbete för att orka arbeta längre är en tanke. Alla kan inte arbeta ända till 75 år utan behöver sluta tidigare.
Det klart att det går att sadla om längre upp i åren, men som det också står i artikeln, ungdomar behöver komma in på arbetsmarknaden tidigare än vad de gör idag.  Där kommer det här med lägre ingångslöner in i bilden igen. Det måste bli lättare för ungdomar att få arbete och det måste bli enklare för arbetsgivare att ta in personer utan utbildning och erfarenhet för att ”hjulen i samhället ska rulla hela vägen”. Om fler alltså börjar arbeta tidigare så har vi löst en del av problemet.
Helt klart ska vi kunna välja själva när vi vill sluta arbeta, men förutsättningen är förstås att man har säkrat sin ekonomi med t ex egna pensionsförsäkringar och inte bara förlitar sig på det allmänna.

 Min helg har annars bestått i att umgås med mina barn. Samt lära mig en ny telefon med hjälp av sonen.
Igår kväll var jag på dans till underbara Casanovas i Brunnsparken i Örebro. Vilket härligt stort dansgolv vi har här hemma 🙂 Kanonkväll med toppenkul personer 🙂

Imorgon börjar en ny vecka igen, dvs NYA möjligheter. Ha det gott!

Några bilder:

Det här inlägget postades i Allmänt, Dans, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *