Hübinette i tv

Tips på tv-program för att se personer i ett annat sammanhang och där man får lära känna dem, är verkligen ”Hübinette” i svt.
Förra tisdagen gästades Karin av Beatrice Ask (justitieminister) och Jens Lapidus (författare och advokat). Se programmet här. (visas t o m ca 27 nov)
Beatrice berättar om uppväxten på en frisersalong och sitt arbete som justitieminister. Jens talar om olika straff bl a. De båda har såklart en gemensam nämnare, brottslingar och straff.
I tisdags var Mona Sahlin och Eva Dahlgren gäster, lyssna när de talar om USA t ex.
Mona fick några tillbakablickar från sin karriär som politiker och gav exempel på hur det kan vara att debattera som hon gjort under åren. Kika här! (visas t o m ca 4 dec)

Sedan några blickar från veckan som pågår i samarbete med Svenskt Näringsliv, skola och politiker. Politiker pryar på företag under en dag och får vara med i verksamheten.
Själv träffade jag niondeklassare och pratade om hur jag startade Heléns Glutenfria. Så talade vi om val till gymnasiet, att inte bara gå på intresse utan också tänka på i vilka branscher det finns arbeten. Självklart ska man göra något man gillar men man måste ändå tänka efter vid sitt val. Det var några i de båda klasserna jag besökte som hade tänkt tanken på att starta eget i framtiden.

Här finns artiklar om en del av det som gjorts i Örebro under veckan. Jag själv.
Och här några exempel från Västerås.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *