Hägglunds tal i Almedalen

Idag var det Kristdemokraternas Göran Hägglunds tur att hålla tal i Almedalen, vilket avslutade politikerveckan på Gotland för detta år. Lyssna här! Efter talet intervjuas också partisekreteraren Acko Ankarberg.

Hägglund gick först till angrepp på Jonas Sjöstedts nedvärderande av privata skolor och vårdhem. Jag håller med honom. Privata alternativ är lika bra eller för den del dåliga ibland, som i kommunala alternativ men ok så länge de håller den standard som de ska ha.

Kanske tillsynen att regelverk efterlevs måste bli bättre och ske oftare? Och att avslag görs oftare när anbud eller ansökningar lämnas? (min egen reflektion) Vinst måste vara ok så länge som verksamheten fungerar tillfredsställande i alla avseenden.

Sedan blev det väldigt mycket Stefan Löfven och det lustiga i att han varit så tyst om hur Socialdemokraterna skulle styra Sverige och med vilka om det blir maktskifte 2014.

Familjepolitik, föräldrarna själva ska välja hur föräldraförsäkringen ska användas. Kristdemokraterna står upp för familjen säger Hägglund vidare. Visst ska det offentliga hjälpa till i svåra situationer men det är ytterst föräldrarna som har ansvaret för sina barn, även vad gäller särlevande föräldrar.
En nyhet han kom med är att partiet vill att barnbidraget ska fördelas lika om inte föräldrarna säger till om annat. Samt att föräldrar ska dela på pensionsinbetalningarna under småbarnsåren.

Det här blev min sammanfattning av detta tal.
Dessa tal hålls ju till flera medlemmar som finns på plats just där i Almedalen och det som är nyheter kommer oftare i andra inslag än just i talen verkar det som. Men är du intresserad av att lyssna på en speciell partiledare finns alla talen här!
Mats Knutsson, politisk kommentator på SVT sammanfattar alla talen ca 36 minuter in i Göran Hägglund sändningen.

Nu får det vara bra med politik för mig en stund. Några fakturor ska skrivas nu och sen natta, imorgon ska jag jobba igen.
Ny vecka med nya utmaningar 🙂 Ha en bra sådan, vare sig du har semester eller jobbar!

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *