Framtidsmötet

Framtidsmötet blev en mycket trevlig tillställning. Bra ordnat med allt i Globen och hela arrangemanget blev bra genomfört med bl a en jättebra moderator i Nicklas Mattsson, redaktör för tidningen Entreprenör.

När vi kom fick vi varsin ”Spotme”, en liten handdator där vi kunde ha koll på alla deltagare, skicka meddelanden och byta elektroniska visitkort t ex. Först blev alla som barn när alla skulle snabblära sig att hantera den lilla manicken.

Det var spännande att lyssna till gästerna på scenen. Bl a fick vi höra finansminister Anders Borg. Jag håller väl inte med om allt förtås, men han låter övertygande och tydlig i det han säger. Men för att människor ska kunna ta del av ett eventuellt ytterligare jobbskatteavdrag så måste det finnas jobb att gå till. Så varför inte satsa den pengen på välfärden istället först ? Alltså till kommuner och landsting, jag tycker att det går för långt där, med alla neddragningar i skolan, vården och omsorgen. Jag vet att fler med mig vill se att välfärden klarar sig före fler jobbskatteavdrag.

Trevligt att tanken på nedsatt moms i delar av servicesektorn nu finns med på agendan. Här kan Du läsa mer om punkterna i anförandet som Borg höll. http://www.regeringen.se/content/1/c6/12/71/91/444f4c76.pdf

Till middagen på kvällen hade jag turen att få sitta bredvid en av ”gästerna från soffan”. Billy Johansson, VD för Seabased, tidigare VD för ABB Generation i 28 år. Det blev ett trevligt samtal om vågkraft, bolagsstrukturer, aktier och mycket mer. Bl a visade det sig att hans dotter, precis som jag, fått diagnosen Celiaki, efter att ha fått sitt första barn. Läs mer om vågkraft på http://www.seabased.se/.

Underhållning från Mamma Mia musicalen förgyllde dessutom tillställningen, mycket trevligt. Synd bara att vi inte kunde rest oss allihop för att stuffa lite en stund 😛

På fredagen bjöds det på en hel del intressanta föreläsningar. Man hann med att välja två. Mitt andra stod Christer Ågren (vice VD för Svenskt Näringsliv) för. Det handlade om kollektivavtalet och verkligheten. Vilket väcker tankar, i alla fall hos mig. Allt inom avtalen passar inte alla företag, man kan inte jämföra stora och små företag hela tiden, där borde det kunna gå att anpassa delar i avtal till respektive företag.

Tidigare på morgonen hade Christer deltagit i en debatt med Wanja Lundby Wedin, se vidare på denna länk. Spela fram ca 6 minuter i sändningen.

http://svtplay.se/v/1575233/gomorron_sverige/29_5_07_15_odesdagar_for_saab_vad_hander_med_lonerna_under_lagkonjunktur

Jag tycker att man borde förstå att alla företag inte har samma förutsättningar och att lönekostnader självklart är en stor del av kostnaden för företaget. För att kunna behålla personal är det självklart att man måste kunna hålla löneökningar nere för att sedan när det går bättre kunna öka. Det låter som om LO inte alls förstår det.

Hur som helst, det blev två kanonbra dagar i Stockholm och jag är jätteglad att jag kan närvara 🙂

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *