Förhållanden / vänner

När jag skriver det här är det lördagskväll och Linnea har somnat in i sitt ommöblerade rum för dagen. Hon är så mysig och vi pratar mycket. Nu är hon visserligen bara 10 år men väldigt omtänksam och go!
Jag behövde skriva av mig här nu, det är mitt sätt att möta morgondagen.

Tänk att något som var så bra också var så fel. Vi gav varandra mycket men samtidigt tog det kraft av oss båda som gjorde att vi inte räckte till. Usch och fy så fel det kan bli ibland.
Något jag lärt mig är i alla fall hur bra, lugnt och skönt livet kan kännas ibland. Jag har ju ofta saker på gång och en massa jag vill göra men har flera gånger känt nu – att vad lugn jag kan vara också. Fin upptäckt kan jag säga 🙂
När man är mitt uppe i en livskris så känns många saker man annars skulle bry sig om så långt borta och små. Men jag kommer säkert igen, bara det att jag får tänka mig för så att det inte blir för mycket… Bry mig om mig själv lite mer kanske…
Nu har ju det här året varit kantat av många missöden och konstigheter också men sen har relationen också spelat spratt och gjort att saker och ting blivit åsidosatta. Det är inget bra för en egenföretagare som såklart måste vara skärpt hela tiden, joho ja, det måste alla. Men det blir ju inte direkt så att en vikarie hoppar in och gör saker som jag inte gjort klart p g a att jag mått dåligt eller prioriterat fel.

Nu känns det i alla fall mycket bättre och vi är vänner och fortsätter att prata om livet och allt. Kan man ha bättre vänner som känner en såå bra egentligen? 😉
Vänner är toppen! Det finns olika typer av vänner, t ex facebook-vännerna, de träffar jag inte så många av i verkliga livet. Där finns jag för att nå ut med mina åsikter, om ni nu har missat det. Att ha många vänner där är inte samma sak som att ha flera vänner man kan prata med i verkliga livet alltså.
Men se de behövs också! De får en att som jag sagt tidigare, vända och vrida på saker ytterligare när man fastnat i något själv.
Tusen tack för att ni finns!

Sköt om er alla därute!
Kram

Ps: Jag infogar en text här från en av mina vänner, tänkvärt:

Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för resten av livet.
När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du skall förhålla dig till denna person.
När någon kommer in i ditt liv, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt.
De har kommit för att hjälpa dig genom en svårighet, och för att ge dig vägledning och stöd fysiskt, känslomässigt och spirituellt.
Det kan verka som om de är sända från himlen!
Det är för att du behöver dem.
Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på en till synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga eller göra något som gör att ert förhållande tar slut.
Ibland dör de, andra gånger lämnar de dig.
Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta ett beslut.
Det som är viktigt att förstå, är att ditt behov är mättat, ditt öde är fullbordat och deras arbete är utfört.
Du blev bönhörd och det är nu dags att gå vidare.
Några människor kommer in i ditt liv för en period, för att det är din tur att dela med dig och att växa eller att lära. De ger dig en upplevelse, lugn eller bara får dig att le!
Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd glädje. Tro på det, för det är äkta! Men bara för en period.
Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer och områden av ditt liv.
Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt.
Tack för att du är en del av mitt liv, antingen det är för en period eller för resten av livet.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Förhållanden / vänner

  1. Helen skriver:

    Apropå lugn och ro, jag har alltid gillat att vara hemma o pyssla o greja. Men där jag bor nu sedan ca två år trivs jag så väldigt bra också, känns lugnt o skönt o är så perfekt på många sätt. Jag har tur som kan bo där 🙂
    Helén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *