Ekonomi

Idag var jag med på Svenskt Näringslivs Örebro kontor när chefekonom Stefan Fölster presenterade konjunkturrapporten för kvartalet. Se en filminspelning på ca 4 minuter med honom här.
Det är inget positivt läge direkt. Vi var flera olika branscher representerade och för några hade konjunkturnedgången märkts av väldigt väl redan nu.
Jag säger inget mer om det… känner att jag inte är tillräckligt insatt även fastän jag var med. Mitt syfte att vara med på dessa träffar är ju också att få träffa nya människor och komma med mina tankar och åsikter  vilket jag också gjorde här och vi kom in på att prata om annat än just det vi var där för. Men det känns bra, kändes som om fler höll med mig och flera tog upp den tråden igen. Vad det handlade om får jag återkomma till en annan gång.

Nu ikväll har jag sett ett program om den svenska skolan. Del 2 av 4. Det handlar om friskolorna, om hur företag som äger skolorna tar ut så mycket vinst. Det visar sig att många elever inte når kunskapsmålen men ändå tar ägarna ut en hög vinst.
Det gillar jag absolut inte. Ok att ta ut vinst, men på vilken bekostnad ? När skolorna, enligt programmet, inte klarar målet då undrar jag verkligen om det här var meningen när denna möjlighet till friskolor gavs ?

Nu är det ett tv program och det kan klippas till hur som helst, men visst  får man sig en tankeställare ??

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *