Effekt av momssänkningen

I veckan kom det siffror på hur momssänkningen har slagit, att den faktiskt har gett resultat. Självklart kan det bero på fler saker, men jag är övertygad om att den har en bidragande effekt, eller orsak om man så vill.
Artikel i Dagens Industri.

Efter att ha läst om många småföretagare på Momsbloggen, som känner att de kan anställa en ytterligare medarbetare för ett antal timmar i veckan och på så sätt orka med företaget OCH få några timmar ledighet extra så tycker jag att det är toppen.
Jag blir så arg på de som tror att dessa pengar bara ”hamnar i fickan” och inte inser att det faktiskt ger företaget en chans att komma vidare och utvecklas tack vare att man kan ta in några händer till (anställa). Även om det kommenterats att det inte är heltidsarbeten som skapas så skapas ändå arbetstillfällen. Det är inte lätt att veta att man kan erbjuda en heltidstjänst rakt upp och ner, så är det i alla branscher… inbillar jag mig, man måste ju se resultat först.

Arbetstiden som egen företagare kan ju se väldigt olika ut beroende på vad det är för företag det handlar om. Hur som helst kan man planera tiden som man tycker och om jag nu tycker att någon annan kan en sak bättre än jag själv och jag kan anställa den för några dagar per vecka och göra andra saker själv, då måste ju det uppmuntras och upplevas som positivt att någon får ett deltidsarbete?
Det jag tänker på är också att jag som företagare kan lägga upp arbetet som jag vill, vill jag göra något annat under ”normal arbetstid” och sitta på kväll eller helger så är det min ensak och bör inte uppfattas som om man inte gör det man borde. Men joo, ibland känner jag så, att andra tänker så om mig, men näää, jag bestämmer ju själv över min tid 🙂 Jag måste må bra för att företaget ska må bra. Ibland blir det många saker att tänka på och då kör det liksom ihop sig lite, men, beta av en sak i taget är väl såklart det bästa. Det tokiga är att jag gärna vill dra i fler saker samtidigt. Men, i veckan fick jag höra att ”jamen egna företagare, så är det ju, många järn i elden”. Såå, jag är inte unik, skönt att höra.

Nehepp, dags att ta tag i lite jobb, sådant som går att göra såhär dags en söndag! 
Ha en fortsatt skön söndag! Och du, imorgon börjar en ny spännande vecka med nya möjligheter 🙂

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *