Citerad i radio Jämtland

Idag såg jag på facebook (jag vet, mycket fb blir det…) att Mats Eriksson skulle vara med på radio Jämtland och debattera momssänkningen.
Eftersom jag satt på kontoret och förberedde en offert 🙂 så lyssnade jag på radion, väldigt på pricken i tid.
Och under sändningen blev jag upprörd som vanligt när jag hör socialdemokraterna säga att det är en så dålig satsning. Men, nu ska jag våga säga det… om de satt vid makten istället, så skulle det inte förvåna mig om de infört den de också. Nu är de i opposition och måste ju klaga på det som genomförs. Det är synd att inte stoppa undan stoltheten och erkänna att det faktiskt skapat arbetstillfällen. Hur man tolkar resultatet beror såklart på vem man frågar.
Hur som helst, här en länk så Du kan lyssna på inslaget.
Sen kan jag inte låta bli att klippa ur debatten som följde på deras facebook sida efter inslaget, eller ja under också. Jag kunde ju inte låta bli att skriva under tiden…. Senare  i sändningen lästes kommentarerna upp 🙂 Känns bra att jag skrev.

–Frågan är ju hur många, om några fler arbetstillfällen getts…jag är skeptisk.

 • Helén KarlssonMen arbetslösheten finns ju här o nu. De som inte kommer in på annat sätt måste få jobb NU!! O då är detta ett bra sätt.

   
 •  Helén KarlssonJag lyssnade på sändningen o svarade på det politikern sa alltså 🙂
   
 •  Helén KarlssonFör min del ser jag även detta som en regelförenkling. Nu blir det samma moms i kassan på det vi säljer i både butik o café, som har samma kassaregister.
   
 • Tror inte alls på det! En del har ju höjt priserna!

   
 •  Helén Karlsson Men tanken var ju aldrig att priser skulle sänkas utan att det skulle skapa arbete. Men självklart positivt att det blivit så också.
  Sen måste jag få påminna om att detta gäller även bagerier och konditorier för det hör man aldrig ett ord om.
   
 • Marie Nordén (S) på Radio Jämtland gillar inte krogmomssänkningen. Varför ska det vara dubbelt så hög moms när man serveras mat? 30-40% av försälj på krog är personalkostn. Varför dubbel moms när personal serverar jmf m catering/mataffär? Många krogjobb går till unga och med liten utbildning och utrikes födda. Ofta förstajobb för många! Vill (S) ha fler jobb?

   
 • Snittvinsten i svenska krogar är bråkdelar av % (finns en uppg på 0,4%) De flesta är små familjedrivna småföretag. Därför kan det ta tid innan momssänkningen märks. Det är först nu i sommar efter några inbetalningar till skattekontot småföretagarna märker skillnaden. Stora restaurangkedjor har sänkt sina priser och anställt då de styrs mera av nyckeltal och genom centrala beslut. Småföretagare vill först se pengar på firmakontot innan de vågar anställa och/eller sänka priser!!
Det var det för idag, hihi, tänk att bli citerad i radion, i Jämtland 🙂
Det här inlägget postades i Företagande, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *