Avgifter för företag

Idag har jag jobbat hemma med siffror och papper som jag också gillar 🙂

Dagen har också bestått av att jobba på med att få ut min lilla film om att starta företag. Jag vill försöka inspirera andra att göra det också. Vill du veta mer om den, maila mig ! En intressant kontakt jag fått är arbetsförmedlingen. Personer som är arbetslösa eller varslade kanske också kan få en ”kick” av den.

Idag fick jag också ett svar på ett brev jag sänt till Eskil Erlandsson, Jordbruksministern . Det handlade om att inte behöva registrera och få ett godkännande av sin lokal när man ska starta en livsmedelsbutik, restaurang eller dylikt, det ska räcka med bara en anmälan till myndigheten från och med 31-12-2009.

Det ska minska de administrativa kostnaderna säger man. Men om man nu inte har tagit reda på precis allt vad som gäller så kan det stå en dyrt när väl Miljökontoret ska kontrollera verksamheten. Självklart ligger ansvaret på oss företagare att göra det, men om det som sagt uppdagas att man missat något efter en ombyggnad eller t o m ett nybygge, så kan det bli ännu dyrare i slutänden alldeles i onödan. 😕

Ska man göra något åt den administrativa kostnaden vad gäller den biten tycker jag att man ska titta på de årliga avgifterna vi betalar till myndigheten istället. Det är Livsmedelsverket som utarbetar föreskrifterna inom området, så har man frågor om detta kan man kontakta verket.

Nej, nu är det dags att åka iväg och bugga och koppla av i huvudet 🙂

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *