Varför Facebook ?

Ja det kan man ju fråga sig.
Det kanske är dags för en liten rannsakning och förklaring till varför jag finns med där.
Bland annat för att det är kul att läsa och se vad andra har för sig. Men min främsta anledning är för att nå ut med mina idéer, tankar och åsikter. Som jag kanske borde förklara närmare vilka dem är.

Under de sista dagarna har jag lagt ut fler länkar till artiklar än vanligt. Men eftersom jag dessutom befinner mig hemma och datorn stått på och jag tittat ännu mer än vanligt så blev det så. Jag är inte insatt i det jag lägger ut till 100% men eftersom jag vet att många bara läser rubriker och bildar sig en uppfattning just bara efter det så känner jag att jag vill lägga ut texter om ämnen som berör mig. Oftast instämmer jag i det, helt eller delvis, men grejen är att skapa tankar hos andra, DIG. Och tycker man något och vill utveckla det, ja då kan man skriva om man vill. Som någon sa, det är lätt att bara trycka på gilla knappen och det ser ut som om ingen tycker annorlunda. Men ok, då är det så, men jag har ändå påpekat något och personen som läser har i alla fall läst.

Vad gäller partier och politik och vilka som har skrivit de texter jag länkar till kommer i andra hand. Det är innehållet som är det viktiga för mig. Visst kan jag erkänna att jag är mer åt höger hållet men det här är svårt för ibland kan det andra tilltala mig också. Kalla mig vilde eller vad du vill 😉

Ämnen som intresserar och berör mig är skola och utbildning, barn och omsorg, företagande, livsmedel och ett svårt ämne… rasism… hur definierar man det egentligen och var går gränsen för vad som är rasism egentligen ?

Detta inlägg läste jag i en logg häromdagen :

”Din bil är tysk. Din pizza italiensk. Din kebab är turkisk. Din demokrati är grekisk. Ditt kaffe är brasilianskt…. Dina filmer är amerikanska.Ditt te är från Sri Lanka.Din skjorta är indisk. Din olja är från Saudiarabien.Din elektronik är kinesisk.Dina siffror är arabiska och dina bokstäver är latinska.Och du klagar på att din granne är invandrare! Tag dig samman! Kopiera och klistra in om du är emot rasism!…”

Ja vad säga, det är ju sant. Om jag var bättre på att argumentera och debattera skulle jag göra det, ang alla ämnen. Men jag får ta en sak, en bit, i taget. Fortsätta att länka till intressanta inlägg kommer jag fortsätta att göra ! Reagera om du vill, men det är såklart inget tvång, men jag känner såhär att tycker man inget hur ska vi då kunna få ett humanare och mer sammanhållet samhälle som så många påpekar att vi vill ha ??

Ha en bra dag och bry er om varandra, lite mer än vad ni redan gör, så kanske vi kan nå dit vi vill ? !

Kram till alla !!

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *