Svart och vitt

Jag hade tänkt att jag skulle lägga en länk till artikeln i NA, men jag hittar den inte på deras sida, synd.

”Utbrett skattefusk i småföretag stoppas” var i alla fall rubriken på en artikel igår. Kan det bli mer fel om man talar om att man ska ändra attityder till / mot företagare och företagande ?

Den handlade om den nya kassaregisterlagen och om att man hittat så mycket av manipulerade kassasytem när Skatteverket besökt företag. En fråga jag ställer mig, varför fanns det tidigare överhuvudtaget apparater som gick att manipulera ? Jag har ingen aning om om man kan göra det med vår och vill inte veta heller.

Men en tanke till som dyker upp, varför går inte Skatteverket ut i kampanjer till alla oss konsumenter (vi företagare är ju också konsumenter) och gör oss alla uppmärksamma på att få ett kvitto när vi köper tjänster av bilmekaniker, frisörer, restauranger, byggfirmor osv. Målet med t ex rotavdraget och de hushållsnära tjänsterna som subventioneras är ju att svarta tjänster ska bli vita. Det är självklart också målet med denna nya lag, men som jag ser det, det gäller inte bara företaget, att visa på att man gör rätt för sig, även vi som privatpersoner måste ju handla rätt, eller ?

Så till något annat 🙂 Dansbandskampen !

Mina favoriter, Blender, gick vidare till finalen igår kväll. Tack vare juryn, som hade många bra band att välja mellan, som t ex Highlights, Sannex och Bhonus ! Det ska bli jättekul att närvara på lördag ! Man såg igår att det var väldigt mycket publik, tack vare att Scotts skulle spela efteråt som sagt.

Nu måste jag allt krypa ner i sängen ! Ha en bra vecka !!!

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *