Stroke vid 41 år

I våras tog jag kontakt med en kille, Jimi Fritze, som jag lärt känna lite genom att han arbetade på Kung Markatta tidigare. Vi brukade stå på Mat för livet mässan för våra respektive företag.
När jag gjorde reklamfilmen om Heléns Glutenfria så jobbade Jimi på ICA Maxi i Örebro. Jag tog kontakt med honom och undrade om jag fick knäppa en bild på honom för att ta med i filmen. Det var ok så så blev det 🙂

Så i våras när jag sökte efter en ny medarbetare till Heléns Glutenfria så träffades vi över en lunch för att prata om en eventuell framtid ihop som medarbetare. Jimi blev intresserad och han var hos oss på jobbet och kikade och träffade de andra. Det slutade med att han tackade nej men vi sa att vi skulle hålla kontakten och fortsätta spåna om hur man skulle fortsätta driva Heléns Glutenfria framåt. Med tanke på Jimis kunskaper om ”specialprodukter” och som säljare så tyckte jag att det skulle varit  spännande om vi fått arbeta ihop.

Men, under Jimis sista semestervecka med sin blivande fru Malin, så hände något oväntat för en 41-årig kille mitt i livet. En stroke satte tillfälligt stopp för planerna  för familjen.
Jimi hamnade på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg där flera läkare konstaterade att inget fanns att göra, Jimis chanser att klara sig var minimala. Så, t o m i rummet där Jimi låg, oförmögen att göra sig förstådd, talade läkarna om organdonationer.
Att tala om sådana saker inför patienten ska inte få ske. Tyvärr har jag hört fler sådana historier och det är ju fruktansvärt. Rena filmscenen där man vet att patienten lever och får höra sådana saker.
Jimis föräldrar och flickvän tog adjö eftersom läkarna sa som de gjorde. Hans bästa vän, Fredrik Johannesson, stannade kvar och ville vara kvar till slutet. Men, så läkarna misstog sig. Jimi är en kämpe och vände det hela till att så sakteliga återkomma till livet. Helt otroligt och ett mirakel!!

Eftersom jag inte känner Jimi så väl så fick jag höra talas om hela händelsen av kollegor på ICA Maxi i Örebro och har sedan följt hans framsteg på facebook gruppen ”Kämpa Jimi Kämpa”.
I tisdags närvarade jag också på en hockeymatch mellan Örebro och Tingsryd som spelades i välgörenhetens tecken. Det såldes 300 biljetter till förmån för Jimis rehabilitering och de båda lagen hade även de samlat in pengar till honom. Jimis bästa vän och han själv är hängivna ÖHK supportrar sedan länge.
Det var en storslagen känsla att se Jimi resa sig ur rullstolen och ta emot hyllningarna från publik och spelare. I tisdagens Nerikes Allehanda stod en stor artikel om Jimis upplevelser men den får jag inte fram här på nätet tyvärr.
Läs gärna sportchefens kommentar dagen efter matchen, sen gärna kommentarerna som följer. Jag erkänner det, jag har aldrig tidigare varit på hockey men valde att gå för Jimis skull, så är det.
Kämpa Jimi Kämpa!!!

Det finns självklart många som behöver hjälp av olika anledningar och på olika sätt om det så gäller sjukdom, olyckor, naturkatastrofer osv, allt engagemang är beundransvärt. Så alla ni som engagerar er, fortsätt med det, det betyder självklart så mycket för den som drabbas.

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Jimi. Bokmärk permalänken.

2 svar på Stroke vid 41 år

  1. Birger skriver:

    72 timmarsregeln maaste avskaffas.

  2. Pingback: Jimi anmäler USÖ | Heléns sida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *