Skapa arbetstillfällen

Idag har jag och dottern Linnea tillbringat dagen på mitt jobb fastän det var lördag (jag vet, det är många som jobbar lördagar). Fredagskvällen tillbringades i trevligt sällskap hemma och vi var nöjda och glada båda två när vi väl kom i säng (lite sent för att gå upp redan halv sju) men när klockan ringde gick det lätt att gå upp 🙂

Egentligen var det inte ”min lördag” att jobba, men såhär när det är helgdagar brukar jag låta mina medarbetare välja hur de vill vara lediga och så brukar jag själv täcka upp. Ibland är Linnea hos pappa och då spelar det liksom ingen roll tycker jag. Men denna gång var hon hos mig men hon är van att vara med på jobbet. Hon vill så gärna hjälpa till så det är inget problem. Vi har helt enkelt kul ihop och jag kallade oss för ”Dreamteam” idag.

Vad jag tänkte komma till är, att driva företag är spännande. Att tänka på sitt eget bästa men samtidigt tänka på de anställda, det tror jag de flesta vill göra. Sen när det är helgdagar och personer ska vara lediga och sen att någon blir sjuk mitt i alltihop och sen att beställningarna kommer så att det kör ihop sig lite emellanåt, det är ju så. Hur som helst så brukar det lösa sig och idag blev Linnea med mig. Men jag ser det som en stor fördel att hon kan vara det, då är vi ju tillsammans! Och, de arbetsuppgifter vi utförde idag, se bilder, kan många utföra med övning och ”gokänsla”. Jag menar att många yrken kräver en lång och gedigen utbildning för att klaras av (vilket inte passar alla – inte ens gymnasiet), men just inom bageri/konditori/restaurangbranschen (m fl) kan man lära sig yrket på plats.
Att skapa arbetstillfällen ser jag som något positivt och det känns självklart bra att kunna göra det.

Apropå att driva företag, det skriver Jeanette Bohman om i sin blogg. Hon driver Skivarps Gästgivaregård tillsammans med sin man Johan. Inlägget lästes av över 200.000 personer under de två första dygnen nu och har delats vidare av väldigt många på facebook.  Apropå Stefan Löfvens 1:a maj tal. Läs själv via länken!
Utdrag:
—————————
”Ingen unge utan jobb”……  det är kränkande att dag ut och dag in få höra att de jobb vi skapar och de jobb vi kämpar för att behålla inte är värda någonting alls för sossarna och vänsterpartiet.
—————————

Bilder från Heléns Glutenfria:

Chokladbollsvägning och rullning

Chokladbollsvägning och rullning

Doppa dammsugare

Doppa dammsugare

Packning

Packning

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *