Kundtapp

Jaha, i fredags kom ett tråkigt besked via mail.
I sommar är det 18 år sedan vi började leverera till den stora kunden. På våren 1996 började jag med att ringa runt till butiker och tog order och sedan skickade vi till deras lager för vidare transporter till deras butiker. Efter tre/fyra omgångar så beslutades det att produkterna skulle läggas på lager. Det var riktigt stort. Då var det två sorters pajer och två sorters pizzor det gällde. Det låg 12 stycken per låda, vilket vi snart fick göra om till att ha bara 6 stycken, som det fortfarande är.

Enligt ett telefonmöte vi hade för lite sedan fick jag veta att våra egna produkter säljer på 9,3% av deras butiker. Det är för dålig täckning för att de ska finnas kvar. Men vi får i alla fall fortsätta att sälja dem till enskilda butiker över hela landet och inte minst med vår frysbil där vi ju redan når många av butikerna. Där har vi också en säljare som aktivt ringer runt de kunderna var fjärde vecka.

Totalt är det sex av våra egna produkter som från vecka 37 avlistas från den stora kunden. Men inte nog med det, jag fick inte igenom den prishöjning jag ville för den EMV (private label) produkt vi tagit fram till dem. Så den åker också ut vecka 37. Med ett för lågt pris under året som gått sedan vi började med den så går det inte längre ihop. Det blev för omständigt och dyrt med två etiketter per förpackning bland annat.
Det märkliga är att denna produkt säljer på 30% av kedjans butiker och de bad oss att ta fram fler alternativ på ytterligare EMV bröd. Men jag sa att vi måste få ordning på detta först, men, det gick visst inte att komma överens, tråkigt.
Personligen tycker jag att det här med EMV-varor är lite konstigt. Vi leverantörer får liksom inte synas och sen ska vi pressa priserna för att kedjan ska tjäna så mycket pengar som möjligt. Men men, nu har jag testat den varianten.

Så jaha, det var det så att säga. Att driva företag är omtumlande och som att åka berg- och dalbana.
Men det kommer nya kunder och möjligheter det är jag övertygad om. Vi får se tiden an helt enkelt.

God kväll på er alla!

Det här inlägget postades i Företagande, Glutenfritt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *