Praktikplats ?

Vi har fått samtal från Arbetsförmedlingen om vi kan ta emot en praktikant. Tjejen som ska ut ska gå en utbildning i höst inom bageri och ska prova på jobbet ett tag först. Jag känner mig kluven inför detta. Vi har en bagare som hoppar in och jobbar extra ibland när det behövs. Om jag nu tar in en praktikant så behöver ju inte han hoppa in så mycket. Och lön får hon ändå, klart att det låter lockande. Det är bra för henne att få prova på och bra för oss med gratis arbetskraft, men visst låter det väl ändå rätt dumt.

Då blir ju den andra utan jobb. Där har vi även problemet med a-kassan, som ingen egentligen tycks ha grepp om ordentligt. När han jobbar mindre än 3 dagar så dras det dagar från ”de 75” men är det fler så dras det från ”de 300”. Ska det behöva vara så krångligt undrar jag. I och för sig ska jag väl inte tänka för mycket på det som arbetsgivare, när jag behöver personal ska jag väl kunna ta in någon ? Men, är det så att ”de där 75” tar slut låter det som om de inte kan ta något mer ”ströjobb”.

Den som kan förklara det här ordentligt får gärna göra det. Hur som helst tycker jag att det borde vara ett enklare system, som gör det enkelt både för arbetstagare och för oss arbetsgivare att ta in extrapersonal.

Ikväll har jag lyssnat på Reinfeldt och Sahlin från gårdagens debatt i TV4, men ja, vad ska jag säga…. Det avgörs absolut inte förrän på valdagen, vem som blir nästa statsminister.

Nej, nu väntar sängen, behöver vila mitt huvud efter en otäck smäll av bagageluckan på bilen tidigare idag. Det gjorde riktigt ont och det är en stor bula, suck och ajaj…..

Natti natti !

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *