Orättvisa Betyg ?

I veckan har en del av debatten handlat om huruvida flickor skulle få ett bättre betyg för att fler flickor än pojkar sköter sig väl på lektionerna. Även om en pojke har fler rätt på ett nationellt prov så kan en flicka få bättre betyg för att hon är flitigare på lektionerna och uppför sig bättre. Jag kan hålla med om att betyget i de olika ämnena ska belysa kunskapen hos eleven, men, eftersom det inte finns något betyg i ordning och uppförande måste lärarna givetvis väga in helheten hos eleven. Det vill säga, den måste ta hänsyn till hur eleverna uppför sig och hur engagerade dem är på lektionerna, samt givetvis bedöma elevens färdighet i ämnet.

Jag har sagt det tidigare : Det vore bra om det fanns betyg i ordning och uppförande också, precis som det har gjort tidigare. Jag tror att man som elev skulle tänka till mer om hur man uppför sig då. Tänk att få sämsta betyg där, vilken arbetsgivare (som tittar på betyg) skulle vilja ha den personen på sin arbetsplats ?

En helt annan sak som debatterats i Örebro under veckan är om krogarna ska ha öppet längre på nätterna. Alaa Idris (s) skrev i måndags en debattartikel i ämnet. Jag kan hålla med om att det är bra att veta vilken slags musik klubben/krogen ska spela. Det är en jättebra tanke att bryta ålderssegregationen i staden och utelivet men just tiderna tycker jag inte man behöver ändra på. Bättre vore väl att sätta igång underhållningen tidigare än som det är nu. Då skulle nog folk komma dit tidigare på kvällen och därmed alltså avsluta den tidigare. Vad är det för mening med att vända på dygnet bara för att man vill ut och ha lite kul ? Kanske det även skulle bli än mer fylla och bråk på stan om man ändrar och det i sin tur skulle innebära än mer kostnader i så fall.

Tacka vet jag Brunnsparken i Örebro som drar igång spelningen kl 20 på tisdagarna och kl 21 på lördagarna ! (Skulle kunna vara 20 även på lördagarna !) Tanken är att gå ut och ha roligt, då spelar det ingen roll vad klockan är. Just dansbandsställen brukar starta tidigare, det gillar jag såklart.

Apropå det, på tisdag kommer mina favoriter Blender till parken ! Kanske ses vi då  🙂
Ha nu en bra helg i solen !

Det här inlägget postades i Dans, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *