Med i skolan

Idag var jag med min dotter i skolan, sjätte klass.
Under lektionen med svenska gick de igenom en text om FN som de lärt sig om under den förra lektionen, då kom samtalet också in på den stora flyktingvågen som just nu syns som mest i media över hela världen.
Barnen skulle välja ut någon organisation de skulle vilja skänka pengar till. Flera valde UNICEF för att de t ex tyckte att barn ska få tak över huvudet och mat och rent vatten varje dag. Även cancerfonden tyckte flera kunde få bidraget då det behövs mer forskning och nya mediciner. Att ge bidrag för att få slut på krig trodde de var omöjligt.
Några kom med förslag att en del av klasskassan skulle kunna gå till någon organisation, men det var inte så populärt bland alla. Det var intressant att höra diskussionen.

flykting

 

 

 

 

 

Det var roligt och trevligt att vara med i klassen. Kepsarna åkte av efter tillsägelse och alla mobiltelefoner åkte fort ner i bänkarna när lektionen skulle börja.
Men en sak jag undrar lite över, jag är väl gammeldags, men frukt (vilket jag tror är bra för alla på förmiddagen) borde väl kunna ätas på rasterna? När det är lektion är det lektion eller? (inget som läraren reagerar på ska jag tillägga, utan det är min synpunkt)

Jag gillade systemet med ”pinnar” som fröken tog fram ibland. Alla elevers namn stod på varsin pinne och dessa använde hon för att alla skulle komma till tals. Alltså att inte barnen alltid räckte upp handen utan fick frågor och uppgifter efter att fröken läst namnet.
Att lära sig prata inför klassen är jättebra.
Jag kommer ihåg hur jobbigt jag tyckte det var när jag själv gick i skolan, i alla fall när det gällde ”de vanliga ämnena.”

Ikväll har Linnea och jag tillbringat några timmar nere på dansklubben Rockrullarna.
Hon med nybörjarkurs i bugg och för mig blev det ”parträning motion.” Jag har inte gått någon kurs sen våren 2010 och när jag var nere med Linnea förra torsdagen så kände jag att jag så gärna ville gå i alla fall. Det passar bra eftersom vi ändå ska vara i Örebro timmen precis innan. Så det var härligt att jag hittade en danspartner fastän det redan hade gått tre gånger på terminen.

Men nu är det väl dags att sova då, imorgon ska jag på frukost med organisationen Operation Mercy.
God natt kram!

FB_IMG_1438415952935

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *