Helgens bravader

Helgen och söndagskvällen närmar sig sitt slut efter innehållsrika dagar.
Igår var det invigning av den ny- och ombyggda skolan i Lanna där vi bor.
En stor satsning av kommunen som också kommer att gagna föreningslivet.
Den lokala tidningen Nerikes Allehanda var på plats och skrev om det. Läs vidare här.
Dotter Linnea var guide på skolan tillsammans med sina klasskamrater och visade besökarna tillrätta.
Bilden är tagen av Per Nilsson (Nilsson AeroCams Sweden)
Hidinge skola 19092015

 

 

 

 

På kvällen var det dags för ljusfest vid badplatsen Gruvan i Lanna. Det var Hidinge Lanna byalag som arrangerade det hela tillsammans med Lekebergs IF.
600 marschaller lyste upp gångstigen som går runt gruvan och ljuset spelade mot himmel, klippväggar, vatten och träd. Det var så fint. Kika på bilder här via Nerikes Allehanda.
Sedan ordnades det barnaktiviter och sång och musik. Kanske en tradition att föra vidare? I år var det i samband med att Lekebergs kommun firar 20 år som egen kommun som detta anordnades.
Lannagruvan

 

 

 

 

Idag söndag var det stor föreningsmässa i Örebro. Linnea och jag tillbringade dagen med att gå runt till främst handikapporganisationer och berätta om min idé för att höra om intresset. De ska få veta mer på möten vi ska ha. Det blev positiva möten idag och det kändes såklart mycket bra för fortsättningen.

Vi såg också lite dans av olika föreningar och olika musikstilar framföras på diverse instrument. Även ambulans, polis och brandkår fanns representerade till barnens förtjusning.
Det var kalasväder och besökare och utställare uppskattade det alldeles säkert. Lite mindre bra tyckte jag, att det var så stora glapp emellan utställarna, det var för stor yta på något sätt och det kändes lätt att man missade montrar.
Sen undrar jag hur de tänkte när det var två scener, det blev ganska hattigt tyvärr. Och inte vet jag var det fanns något program egentligen? Jag frågade utställarna och de hade fått det i alla fall, så det var bra. Men mycket bra att utnyttja den fina stadsparken för eventet såklart 🙂 Och som sagt, tur med vädret var det ju verkligen.
Så var det utdelning av ROTA Tillgänglighetspris, som går att läsa mer om här.
Grattis till vinnarna!
Och tack till alla som ordnade med mässan och till alla som vi fick möjlighet att tala med!

Men en av pristagarna (den centrala) måste jag faktiskt rikta kritik mot här och nu.
Läs denna artikel så förstår du hur jag menar! Hårresande som en vän på facebook skrev när jag länkade till artikeln. Jag tycker att detta skolmaterial måste stoppas.

Något annat får avsluta denna söndagsbloggning.
Kram på er alla och ha en bra vecka!

FB_IMG_1425849735680

 

 

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *