Insemination och rätten till pappa

Den här morgonen måste jag starta genom att skriva om min åsikt om ett ämne som just nu behandlas i alla media.
Såhär känner jag inför inseminationsbeslutet som väntas i riksdagen. Och, ska jag påpeka, jag tror inte på Gud så det grundar sig helt på mitt personliga ställningstagande. Samt, jag har två barn, men bor inte ihop med deras pappor men är väldigt glad över att de har både sin mamma och pappa i sin närhet ändå.

Det krävs en man och en kvinna för att bli förälder. Jag säger inte att en ensamstående mamma eller par i samkönade familjer skulle vara sämre föräldrar än andra, snarare tvärtom ibland. Det händer tyvärr i tvåkönade familjer att den ena eller båda föräldrarna visar sig inte borde ha blivit just förälder, men sådant råder vi inte över.
Men, att som nu görs, på konstjord väg väcka ett liv, när det är helt omöjligt, så tycker jag att det blir fel. Har vi den rätten att ”trolla” fram ett barn bara för att en vuxen eller två vuxna så hett önskar ett barn?

Jag vet att tekniken finns och det är jättebra där paret inte lyckas att få till det själva, men där det skulle fungera om de var friska. Men när det liksom inte går alls, då är min tanke att dessa vuxna kan adoptera ett barn som redan finns och som såväl behöver kärlek och omsorg av andra vuxna än just det barnets egna biologiska föräldrar.
Om man drar detta än längre, vad kan tekniken göra sen, ska vi kunna välja kön, olika andra egenskaper hos barnet när vi väl vill ha ett barn? Tekniken går hela tiden framåt, men är det rätt att kunna manipulera med liv på detta sätt?
För mig kvarstår det, det krävs en man och en kvinna för att det ska bli ett barn. Hur känner du?

I denna länk till Aftonbladet skriver Göran Hägglund om rätten till en pappa. Det är också intressant att läsa alla kommentarer från läsarna. Jag frågar igen, hur känner du?

Det var toppen att jag just hade skaffat en ny mobil så att jag kunde följa med i debatten bl a i facebook och fördjupa mig i vissa för mig viktiga ämnen under tiden jag legat sjuk. Det var flera andra ämnen som blev lästa kan jag säga och kommentarer sända via mobil, teknik är fantastiskt.

Ha nu en bra dag alla!

Det här inlägget postades i Allmänt, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *