Fakta om arbetslösheten

Debatten kring den höga arbetslösheten fortsätter i alla media. Här en länk till fakta kring det.
Vi måste tänka till om varför det blivit såhär och vad vi kan göra åt det. Självklart måste unga komma in på arbetsmarknaden om de någon gång ska kunna ta över efter de äldre som såklart måste få arbeta så länge de vill och kan. Ungdomar måste få komma in och visa vad de kan vare sig de har utbildning eller ej.

Apropå att påverka så hade jag besök av tre kristdemokrater på Heléns Glutenfria i torsdags. Jag visade förstås verksamheten men främst ville jag tala om mina åsikter och höra efter vad de tycker och tänker om arbetslöshet och vad man kan göra för ungdomar. Bra att vi är på samma linje 🙂
Fackliga representanter borde också besöka verkligheten mer för att se och sätta sig in i hur det verkligen är när företag ska anställa. Lägre ingångslöner behöver inte betyda en lägre lön under någon längre period, det måste alla inse snart!
Dessutom behöver vi ha mer spridning på lönerna, annars kommer enklare arbeten att helt försvinna och hur ska det då går för personer som faktiskt inte kan, vill eller orkar med mer?

Sen måste man självklart klara sig på sin lön, men det är också så att vi måste tänka till om vad pengarna används till. Om man för en period i livet har en högre lön och lägger sig till med levnadsvanor som kostar si och så, ja då förstår jag att man vill ha kvar den ekonomin men har man aldrig haft det så måste en lägre lön vara bättre än ingen och man får anpassa sig efter den ekonomi man har och börja bygga på det.
Ja, lite tankar som flyger i mitt huvud, hur tänker du?

Och så tvära kast till Melodifestivalen. Ikväll är det deltävling nummer 4. Då ska Linnea och jag mysa i tv-soffan. Jag tycker att det är kul underhållning som håller på sex lördagkvällar. Alla tycker ju något om det och det är just därför (vad jag förstår) som det blir en sådan spridning av artister och olika bidrag. Det är en kul grej helt enkelt.
Alla låtar växer dessutom när man får höra de fler gånger så imorgon har jag lovat Linnea att vi ska köpa CD:n, det brukar vi göra. Lycka till alla ikväll och nästa lördag då det är ”andra chansen” för vissa 😉
Så måste jag bara lägga ut länken till en låt som verkligen fastnade i mitt huvud första gången jag hörde den… det är därför jag tjatat om Youngblood inför festivalen, vi får se om deras bidrag tar sig vidare till finalen nästa lördag.
Blame it on you. Jag blir fortfarande lika glad och uppåt av den, även om den såklart är sorglig. Lite tjatig kanske men ändå sååå bra 🙂

Kram och ha en bra helg alla!

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande, Musik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *