Försäkringskassan, nu igen

Jag hörde i veckan om ytterligare ett fall om en kvinna som tvingas stå till arbetsmarknadens förfogande trots att hon inte ens kan sköta dagliga sysslor i sitt eget hem. Detta efter att bland annat ha legat nedsövd i 2 månader efter att ha blivit smittad av svininfluensa vid ett ingrepp på sjukhuset. Se inslaget via länken här, ca 8,5 min in i inslaget.
http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1670987

Jag säger det återigen, det kan inte vara regeringens uppfattning att det ska gå till såhär. Det var nog inte det som var meningen när man införde de nya reglerna. Det måste vara upp till Försäkringskassans läkare och handläggare att fatta riktiga och vettiga beslut, eller har jag fel ?

Nu läser jag om företagares villkor på Företagarnas sida, ett upprop de skickat vidare till Sveriges riksdag,

http://www.foretagarna.se/Aktuellt-och-opinion/Pressmeddelanden/-2010-/Ge-oss-mojligheter-att-skapa-fler-jobb/

samt ett tal som Jan Björklund höll i samband med deras kongress. Om du tycker att det är mycket, scrolla ner till de sista punkterna för att se en sammanfattning ! Det gjorde jag ! Jag hinner omöjligt läsa allt hur gärna jag än skulle vilja. Men för att få en bättre bild av rubriker från nyheter och tidningsuppslag är det allt bra att läsa en del av innehållet, annars kan man få en felaktig bild av dem.

http://www.foretagarna.se/Aktuellt-och-opinion/Nyheter/-2010-/Jan-Bjorklunds-tal-pa-Foretagarnas-kongress/

Nej, nu ska jag rensa bland papper igen, eller ja, fakturera osv.

Ha en fortsatt bra söndag !

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *