Utbildning med Företagarna

Från torsdag lunch till lördag lunch var jag på förtroendemannautbildning med Företagarna. Vi befann oss på IFL Kämpasten i Sigtuna, en mycket fin konferensanläggning 20 minuter från Arlanda. Där servades vi av jättetrevlig personal och bjöds på härlig natur att vistas i under morgon och kväll och under rasterna. Vi blev också försedda med mycket god mat under hela tiden.

Hade någon sagt till mig för sådär 10 år sedan att jag skulle åka iväg på en träff med 51 deltagare och ledare som jag aldrig tidigare träffat så hade jag inte trott att jag skulle göra det. Nu har jag ju visserligen varit med på mycket på sistone men inte som detta. Hur som helst, jag tog och ringde till en person på deltagarlistan för att höra om vi kunde samåka och det gick bra. Tack Jajja Deboussard, fotograf i Askersund, som jag fick åka med! Sen blev vi som en enda stor familj allihop som var där.
Vi fick lära oss en massa om Företagarna i sig och flera av personalen från Stockholm kom och höll dragningar om bl a förmåner som medlemmarna har genom ett medlemsskap hos Företagarna. Så talade vi om opionionsbildning och hur man kan använda t ex Facebook för att berätta om både Företagarna och om hur det är att vara företagare.
Jag fick en del tankar om vad man kan göra hemma i föreningen samt om hur rekrytering av styrelseledamöter och valberedning skulle kunna gå till. Så pratades det om ett kärt ämne för mig, Entreprenörskap i skolan. Tur att vi fick kompendium över alla ämnen vi gick igenom, jag kände mig rätt proppad i både huvud och mage efter dagarna, som jag tycker var toppen!!!
Tack Suzanne Asserholt för att jag fick möjligheten att också säga några ord vid avslutningen av dagarna! Allt som sas gör att jag känner att jag självklart fortsätter på min inslagna bana att blogga och finnas på facebook. Tack till alla inblandade, deltagare som föredragshållare och samordnare!!
Till middagen på torsdags kvällen kom också vd Elisabeth Thand Ringqvist och talade bl a om den föreslagna sänkta bolagsskatten, dvs om regeringens budget inför 2013.

Under dagarna representerade jag givetvis Heléns Glutenfria också. Jag hade med mig prover till köksmästaren på Kämpasten, som sedan får tala med Sodexos inķöpsansvarige om våra produkter. Sedan var det fler av deltagarna som drev olika typer av restauranger så det blev allt ett nätverkande och skapande av en massa kontakter i olika frågor under fritiden, verkligen toppen!

Det här inlägget postades i Företagande, Politik, Skola. Bokmärk permalänken.

3 svar på Utbildning med Företagarna

 1. Rolf Gustafsson skriver:

  Ja, visst var det tre intensiva och givande dagar Helen.

  Med de nya insikter och det nätverkande som byggdes under dagarna kommer mycket gott att komma fram i de olika föreningarna som var representerade. Allt till medlemmarnas nytta!

  Vi från Linköping, Malin, Cristina, Lars och Rolf ställer gärna upp och delar med oss om våra förehavande. – Målet, 100 000 medlemmar is just around The Corner.

  Hälsningar från
  Rolf Tage

 2. Yvette skriver:

  Du är så himla skön och go Helen!

  Och kul att läsa att vi har det gemensamma intresset entreprenörskap i skolan.

 3. Helen skriver:

  Rolf! Du är en härlig fläkt 🙂
  Tack Yvette 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *