Tro på att du kan

Idag lyssnade jag på en engagerad kille från Hallstahammar, Zlatan Bajric, som startade sitt företag GoPlus, en reklambyrå, som 15-åring.
Hans positiva livssyn hoppas jag ska smitta av sig på andra, ung som gammal.
”Pengar, ekonomisk och materiell kompensation är inte allt, det som är viktigast i livet är medmänniskor och leenden och jag vill göra fler människor glada och nöjda. Jag vill ha möjlighet att förändra. Ungdomar har alla möjligheter, i Sverige finns det hjälp att få från många olika håll, men det hänger på en själv. Många vill förändra men vågar inte ta steget.”

Lyssna på Radioinslaget här!

Igår handlade programmet Agenda bl a om ungdomsarbetslösheten. På flera håll i vårt land finns det jobb som man kan få utan utbildning och erfarenhet, då kan man ju undra varför  det går så många arbetslösa? Delvis beror det säkerligen på bristande kunskap hos ungdomarna om hur det är att arbeta med olika yrken. Detta borde kunna lösas genom mer information i skolan samt mer engagemang av oss föräldrar, vad säger du? har Du förslag på förbättringar?
Inslaget visar också hur Arbetsförmedlingen arbetar, ska det räcka med att visa ointresse för arbete och sen få ersättning i alla fall? Svår fråga, för självklart ska man passa för jobbet och passa med arbetskamraterna, men jag undrar ändå…?
Inslaget i Agenda kan du se ca 13 minuter in i denna sändning.

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande, Politik, Skola. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *