Toppenföreläsning

I veckan var jag på en föreläsning ”Möjligheter tour 2017” med Aron Andersson.
Boris René med band, stod för musik och sång. Det var fartfyllt och roligt.

 

 

 

 

 

 

Men vilken historia Aron har att berätta.
Som 7-åring fick han cancer. För att överleva fick läkarna operera så att det blev ett liv i rullstol från det han var nio år.

Föreläsningen pendlar mellan en glatt skrattande till en sorgsen och knäpptyst publik.
Den är fartfylld med flera inslag från Arons äventyr som han lyckas genomföra med sitt team han har runt sig. Han påpekar ofta vikten av sitt team, att ha människor runt sig som stöttar och peppar, men som även Aron stöttar.
Han säger att vi ska fundera över vilka människor vi behöver runt oss för att få den stöttning vi behöver och vikten av att just ta emot hjälp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att Aron har tränat mycket mentalt för att uppskatta det positiva i livet står helt klart när han berättar om sitt liv efter sjukdomstiden och att ha överlevt cancern hela fyra gånger.
Självklart kommer de jobbiga tankarna ibland de med, men han har som sagt lärt sig hur han ska hitta rätt igen. Och det säger han också, mental träning är a och o för att komma dit.
Att det finns många fördelar med att sitta i rullstol får vi också höra, men ok, det klart att det finns nackdelar med, men som sagt, det var just det, fokusera på fördelarna.

 

 

 

 

Att hitta saker man älskar att göra och att sätta upp mål är en strategi.
Sedan går det lättare om man sätter upp delmål (mikromål) på vägen och uppskattar vägen och sen hittar anledningen till målet och att vara tacksam för det man har.
Och, tro på och se just sina egna möjligheter.

Arons mål med sina äventyr är att samla in pengar till Barncancerfonden och det har han gjort med bravur. Men, det är såklart ett väldigt stort mål.
Vi sätter våra egna utifrån oss själva såklart!

Här kommer det en länk till  Arons sommarprogram sen i somras. länk

Samt om Arons bok, Möjligheter. länk

 

 

 

 

 

 

Tack för några fina och givande timmar!
Mina barn och min mamma uppskattade föreläsningen även de.
Åh vad jag önskar att fler skulle få möjlighet att höra denna glädjespridare till människa. Aron vet ju verkligen vad han pratar om med sina erfarenheter han har att dela med sig av.
En riktig förebild.

Ha nu en bra vecka alla!

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *