Test utförd

Idag bar det alltså av till vårdcentralen med Linnea.
Sköterskan som ringde upp på den bokade telefontiden som jag fått direkt på morgonen när jag ringde kl 7 undrade vad de egentligen hade gjort på akuten. Ja det kan man ju undra sa jag och förklarade vad vi fått för svar när vi ville få ett blodprov taget. När jag också sa att vi fått rådet att ge alvedonsuppar om värken fortsatte så hördes det att hon verkligen undrade om vi fått den hjälp vi behövde. Jag fick också veta att man aldrig ska ge alvedon för magvärk om man inte vet vad det är som gör ont.
Då undrar jag, hur kunde läkaren på akuten säga så ? Vilket råd stämmer ? Och vad hade hänt om det hänt något allvarligt under helgen, jovisst, hon sa till att vi kunde höra av oss igen om det blev värre.
Hur som helst, väl på plats hos läkaren på Fjugesta vårdcentral var det inget tal om något annat än att ta ett test för att se om det är Celiaki. Jag berättade givetvis om vår familj, att glutenintolerans finns hos fler av oss, samt att jag hoppas att Linnea inte ska behöva gå lika länge som jag gjorde innan det blir konstaterat (om det nu är det).
Då menade hon att ”vi är mycket mer observanta på det idag än när du var barn så det är självklart att vi tar ett sådant prov nu”. Jag undrade om det skulle tas fler prover när vi ändå var på gång men det tyckte hon var onödigt.
Hon återkommer med svar om ca 1 vecka så får vi se hur det ser ut.

Dagen avlöpte hyffsat bra men med värk emellanåt och inte så mycket vilja till mat, men hon dricker i alla fall ordentligt. Jag får massera magen när det är som värst.
Vi hade besök av några vänner och det var allt bra att distrahera värken ett tag.
På kvällen somnade Linnea som igår kväll helt plötsligt i soffan halv åtta och har sovit ganska bra sedan dess, skönt. Så får vi se hur natten blir, dags att lägga mig med nu såklart.

Jesper och jag har spelat Familjegeni två omgångar här ikväll. Det är så härligt att sitta i lugn och ro bara han och jag och spela spel 🙂 Så har vi kikat lite på nätet på diverse saker. Mystigt att rå om varandra.
Imorgon blir en ny dag med barnen 😉
Ha det gott alla !

Det här inlägget postades i Allmänt, Glutenfritt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *