Studiebesök på radion

Igår var jag på studiebesök på Radio Örebro, P4.
I början på året gick jag med i deras ”publiknätverk”. Där är vi ca 600 personer som får frågor från radion om olika aktuella områden. Om vi varit med om eller har erfarenhet av saker eller om vi känner någon som har varit det eller har det.
Tanken är också att vi ska kunna komma med tips om olika ämnen de kan ta upp i sina program. Som det ser ut blir inslagen ofta knutna till nyhetsinslagen men ibland kan det också bli tvärtom, att ett inslag leder till fler inslag och även en nyhetsrapportering om ämnet.
I och med detta trevliga besök blev jag ytterligare peppad att höra av mig till radion när jag tycker något om något, alltså om vad som helst.
Vi blev guidade av kanalchef Helena Sträng som berättade och visade runt i lokalerna. Vi fick också träffa några av de röster vi hör på radion på dagarna. Det var roligt att få ansikten på i alla fall några av dem. Dessutom fick vi en liten lektion av en tekniker om hur det går till när direktsända Vi i femman sänds t ex.

Helena Sträng har jag haft kontakt med genom Nerikes Allahanda när hon var där så det var trevligt att få träffas på riktigt.
Päivi Kotka som har hand om nätverket och som hade ordnat med detta besök var tyvärr sjuk, synd. Men det kanske kommer fler tillfällen.
Vi var 12 personer som var där kl 10 igår förmiddag och så skulle en grupp till komma kl 16. Det var fler som var intresserade av de begränsade platserna, så det blir nog fler inbjudningar.

T ex skulle jag kunna tipsa om exempel inom vården och skolan, ja det finns mycket.
Apropå det såg jag ett inslag om äldrevården från Aktuellt igår. Se här:
Äldreomsorgen ca 15 minuter in i sändningen.

Härligt att se att det kan se ut såhär för den äldre som vill och får flytta in på ett äldreboende. Jag hoppas att de som vill ska få plats för att anhöriga också ska kunna hantera situationen och känna att ens föräldrar tas om hand ordentligt, vare sig de blir kvar hemma eller inte.

Nu ska jag själv till Arbetsförmedlingen och förklara min nuvarande situation och informera om saker som är på gång. Spännande fortsättning följer.

Ha en bra fredag och var rädda om varandra!
Det känns som att det är bra att tänka på det.
Kram

göra ofta

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *