Sommarkunder och sommarlöner

Snart… är det slut på semesterperioden på jobbet och alla är tillbaka. Under juli och augusti blir det extra kostnader för företaget eftersom jag tar in extra personal och samtidigt betalar ut lön för intjänad semester. Det har självklart varit bra att alla fått semester, för det behöver vi alla, men, det drar såklart med sig kostnader eftersom jag behövt ta in en till som kan tillverka. Det klart, jag skulle själv kunnat hoppa över semester och bakat på jag, men, det är ju inte därför jag driver företag, för att jobba jämt.

Jag tycker att även företagare ska kunna ta semester som alla andra. I vissa fall, speciellt där man är ensam, så fungerar det kanske inte, men, som sagt, alla behöver vi ledighet också ! Hur som helst, siffrorna i bokföringen blir inte lika bra dessa månader, men det är smällen jag får ta.

Under sommaren har det varit många kunder ”utifrån” i vår butik. Det är trevligt att de hittar till oss, bl a från Köping, Östergötland, Stockholm, Sundsvall och t o m från Norge 😀 Det är mycket trevligt med långväga gäster. Många har frågat om det inte finns ett fik men det gör det ju inte… än…. En dam blev så besviken och jag fick verkligen tänka till och hjälpa till så gott jag kunde. Jag delade baguetter och skickade med servetter och plastskedar och föreslog att de kunde köpa baguettesallad i en butik och ha picknick istället. Hon blev nöjd sen, bra det !

Nu blir det åter cookies tillverkning, de går åt se 😉

Trevlig fredag och helg !

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *