Skattepolitiken

Det är bra att Göran Hägglund, Kristdemokraterna, tar strid om ytterligare jobbskatteavdrag. Han går med på ett femte från och med nästa år, men ifrågasätter ett nästa.

Jag tycker att det borde prioriteras att satsa pengar på att skapa arbetstillfällen istället. Dvs de pengar man satsar på jobbskatteavdrag skulle kunna satsas mycket bättre inom vård och omsorg, precis som Hägglund säger. Men, redan nu !

Det känns som det är fel väg att gå, det blir inte fler arbetstillfällen för att människor får mer pengar i plånboken via skattesänkningar. Visst, ambitionen att arbeta kan öka något hos vissa, men de ska också ha ett arbete att gå till. Det känns som om regeringen har missat det någonstans. Det borde bli billigare att anställa i företagen istället.

Tänk inom vård och skola, vad mycket bättre för befintlig personal att få mer resurser och inte färre så som det är nu.

I måndags hörde jag ett inslag om att företag får 5.000,- för att anställa personer som har varit arbetslösa väldigt länge och ingår i någon ”fas 3” i åtgärd… har inte hört det förut och har inte hunnit forska i det. Men det lät som om arbetsgivaren inte betalade någon lön till vederbörande utan bara fick pengar från staten för att ha personerna där, även fastän de inte hade något att göra. Snacka om slöseri med resurser om det stämde. Dem pengarna skulle hur som helst passa mycket bättre i andra områden.

Nej, nu blir det dusch efter ett gympapass här hemma på min ”stepp”. Ha en bra dag !

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *