Rättviseförmedlingen

Nu ska jag äntligen önska god fortsättning på det nya året här på bloggen också!
Jag har varvat arbetsdagar med att vara hemma med barnen och haft  jullov ett tag nu. Idag blev det också en hemmadag eftersom fritids höll stängt. Imorgon drar vardagen igång igen.

I lördags var jag på buggfest där jag bor, promenadavstånd till dans! Det var flera personer som ordnade med den och det var riktigt kul att träffa ”gamla” vänner igen. Det var flera som undrade om jag skulle ordna någon mer dansresa framöver, men den delen av mitt företagande ligger fortfarande på is. Det var roligt att de undrade och jag önskar att jag skulle hinna med allt jag skulle vilja göra. Men, men, jag får ta en sak i taget 🙂
Nu är det nytt år och nya utmaningar och förväntningar som hägrar.

I lördags läste jag ett reportage om Lina Thomsgård  i Stockholm som för ett år sedan startade något hon kallar för Rättviseförmedlingen. En spännande förmedling som länkar ihop personer till olika projekt där man tänker typiskt manligt/kvinnligt och man vill ”bryta trenden”.  T ex i ett barnprogram där man besöker olika yrken och där en helikopterpilot är en tjej och en undersköterska en kille, inget konstigt alls men nog så bra att lyfta fram. Hon vill uppmuntra till att tänka nytt alltså! Läs mer via länken!

Den här tjejen i en leksaksaffär i ett klipp från youtube är också bra, hon undrar varför saker ska vara typiska tjej- och killsaker? Ja det kan man ju verkligen undra, alla har vi olika intressen.

Nehepp, nu är det natti med Linnea så att hon orkar upp till skolan ordentligt imorgon. Sen blir det att fortsätta med pappersjobb under resten av kvällen.
Ha en bra vecka! Kram på er alla!

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *