Mera Malin

Jag ska förklara lite mer om bagare Malin 🙂

Under vårterminen 2009 fick vi en föfrågan från Virginska skolan om vi ville ta emot en bagerielev som gick där. Vi fick information om att hon var döv men vi kände att ”jomen henne testar vi”. Det fungerade jättebra och vi lärde känna henne som en duktig medarbetare och en härlig person !

När vi sedan i våras fick frågan från arbetsförmedlingen om vi ville anställa henne med hjälp av lönebidrag så tackade vi ja. Vi hade också stöd av en tjej från arbetsförmedlingen som var Malins kontakt där. Eva, var med hos oss i början eftersom det var lättare att kommunicera genom henne som tolk då.
Vi får också stöd i form av tekniska hjälpmedel så att Malin märker av när det ringer på dörren t ex. Så har vi fått specialihopsatta klockor till ugnarna så att både Malin känner av när det piper och de andra hör. Så har vi en bildtelefon om vi behöver tolk, den använder vi t ex när vi har personalmöte. Den är jag väl inte riktigt överens med ännu, men man vänjer sig !

Vad vill jag nu ha sagt med detta…. jo, bara för att en person är döv eller har någon annan funktionsskillnad, så är den ju inte sämre för det !

Tack Malin och mina övriga medarbetare Lina, Bettan, Janne, Benjamin och Lotta för att ni är en del av Heléns Glutenfria 😉

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *