Löner

Igår var jag på ett seminarium med Svenskt Näringsliv. Det var ”dags att prata lön” som det hette. Det blev en givande dag både innehållsmässigt och vad gäller att träffa människor och ev nya kunder.

Bland annat var det två personer som spelade sketcher där. Det var både roligt och nyttigt att se på. Vi fick oss bland annat ett prov på hur man inte bör agera vid löne- och medarbetarsamtal.

Men det här med löner, det är ju svårt att premiera någon man vill när inte pengarrna räcker till riktigt. Nu till lönehöjningen ska minsta påslaget på för alla och sen har inte jag en chans i dagsläget att höja mer än så. Sen det här med ingångslönen, det är på tok att en som precis kommer ut från skolan ska ha snudd på samma lön som den som arbetat länge i företaget, eller som har mer erfarenhet från andra arbeten när man anställer den personen. Jag tycker att det måste bli en ändring på det.

På tisdagkvällen var min far och jag på Conventum Arena och fixade till vår monter. Det är Restaurang och Storhushålls mässa nu onsdag och torsdag och jag hoppas såklart att jag ska få träffa många blivande kunder.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *