Inslag om glutenintolerans

Igår var jag i Eskilstuna, där jag träffade Hasse Styrlander på bageri Amarant. Spännande att se deras anläggning inklusive deras två ytterligare caféer. Jag visade givetvis våra glutenfria produkter för honom också 😉

På förmiddagen träffade jag också Catherina Ronsten – Betydelsefulla möten, som just nu är i färd med att släppa boken ”Entreprenörer berättar”, detta genom ett samarbete med Svenskt Näringsliv och Fri företagsamhet.

Alla träffar vi personer som på ett eller annat sätt gör avtryck i våra liv, som får oss att tänka till och bestämma oss för saker och ting. Det är en jättebra idé att skriva böcker om detta ämne tycker jag. Catherina har tidigare skrivit om betydelsefulla möten inom skolan, idrotten och vården. Det behöver komma fram att det är många personer som betyder mycket för oss alla ! Catherina själv är dessutom en härlig och inspirerande person själv 🙂

I dagens Nerikes Allehanda stod det en artikel om glutenintolerans som kunde upplevas lite skrämmande. Där stod att det är stor risk för oss att dö i förtid. För den insatte så vet man att det gäller de som har sjukdomen under lång tid utan att veta om det som risken ökar.

Det var bra att Radio Örebro tog upp det i ett inslag i dagens ”Rakt på sak”. (hoppas att de som blev oroliga när de läste tidningen hörde det) Lyssna via länken !

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1954259&BroadcastDate=&IsBlock=

Det här inlägget postades i Glutenfritt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *