Framtidsmöte i Örebro

Igår eftermiddag var det Framtidsmöte i Örebro mellan företagare och politiker. Det var Svenskt Näringslivs fortsättning på mötet vi var på i Stockholm. Här kan du läsa en sammanfattning från mötet. Klicka vidare på länken på den sidan. Sen finns det bilder här.

Vi var fem företagare som spelat in en ”hjärtefråga” till politikerna. Så fick vi tala lite mer om frågorna från scenen.
Min handlade inte helt oväntat om praktik i skolan. Mitt förslag är att det ska vara mer praktik tidigare i skolan så att eleverna har mer ”kött på benen” inför gymnasievalet.
T ex så skulle vi föräldrar kunna vara mer engagerade och ”byta barn” med varandra för att fler ska få se mer. Sen påpekade jag att det behövs fler syokonsulenter i skolan, alla har inte samma förutsättningar att få tips och råd hemifrån och alla elever behöver all hjälp de kan få, inom vilka yrken kommer det att saknas personal t ex. Som det är nu vet inte många elever vad de ska satsa på för utbildning. Det ändå är tre år man ska gå där och då tycker jag att det skulle vara bra att ha mer inblick före valet. Och, för oss företag som ska anställa ungdomarna är det också bättre att få ta emot gymnasiepraktikanter som faktiskt gillar den utbildning de går och är intresserade av de arbetsuppgifter de ska utföra.
För övrigt handlade framtidsmötet om bl a restaurangmoms och sänkta arbetsgivaravgifter.
Min sammanfattning och uppfattning är att dessa möten är väldigt bra. Det är viktigt att vi träffas öga för öga och vi företagare får berätta våra egna berättelser om saker och ting direkt för politikerna.

Framtidsmöte i Örebro

Framtidsmöte i Örebro

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *