Framtidsmöte

Den här söndagen började med en timmes skön promenad i det vackra vädret !

Sedan kunde jag med gott samvete sitta inne och jobba. Jag gjorde bland annat iordning frågor inför medarbetarsamtalen vi ska ha på jobbet i juni.

I torsdgas och fredags deltog jag på Svenskt Näringslivs Framtidsmöte på Älsjö mässan i Stockholm. Det är alltid lika spännande att vara med. Det var fjärde gången för mig. På torsdagen fick vi höra på debatt mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin. Båda menar att den viktigaste frågan inför valet är jobben.

Här citerar jag Urban Bäckström :

”Inget av blocken går till val på en politik som verkligen kan skapa de jobb alla talar om. Det värsta är att det här inte är ett nytt problem. Faktum är att inga nya jobb – netto – har skapats i näringslivet sedan 1950. Ser vi till Sveriges totala sysselsättning under de senaste 15–20 åren har den som andel av den arbetsföra befolkningen stagnerat eller till och med minskat något. Detta trots att Sverige efter krisen i början av 1990-talet haft en ekonomisk utveckling som på många sätt varit bra.

Det säger sig självt att detta inte kan fortgå. Detta är utgångspunkten för Svenskt Näringslivs arbete inför valet: vi behöver visa att det enda som kan skapa de nya konkurrenskraftiga jobb Sverige behöver är bättre villkor för företagande.”

Vi fick också lyssna till olika företagare om hur de startat och drivit sina företag vidare och en film med engagerade företagare som vill påverka och skapa opinion. Det handlade också ett av seminarierna jag deltog i på fredagen om. Det känns bra eftersom jag är inne på den linjen, att skriva till politíker om vad jag tycker. Gå in på Släpp in framtiden du också och var med och påverka !

Mer om mötet kan man läsa här och på vidare länkar.

http://www.svensktnaringsliv.se/framtidsmote2008/nu-ar-valrorelsen-igang_110635.html

Nu har jag fått ytterligare en förklaring om hur A-kassan ska fungera. Man har 300 dagar om man blir arbetslös. När man har jobbat extra i 75 dagar och alltså inte använt a-kassan dessa dagar och man jobbar den 76, så kommer de dagar man har kvar av de 300 att försvinna. Kan det verkligen vara så ? Jag trodde att jag hade fått en förklaring på detta tidigare men ???? Det här gör ju inte att arbetslösa uppmuntras att ta jobb direkt. Som jag hade förstått det förut var att man inte får ersättning för dagar i den vecka man jobbat extra när de 75 dagarna är slut. (att de var en del av de 300) Snurrigt värre…..

Nej nu ska jag ta kväller, får ringa försäkringskassan imorgon igen… men, egentligen är det ju inte mitt problem utan den anställdes ???? Men jag vill ju veta hur det egentligen är. Suck…

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *