Företagsklimat?

Efter en mycket intressant partiledardebatt om löne- och arbetslöshetsfrågan samt skolan mm så kan det vara bra att svara på en sak,
Företagsklimat, vad är det egentligen?
För någon vecka sedan kom den årliga rankingen i ämnet från Svenskt Näringsliv. Enligt Svenskt Näringsliv sporrar mätningen av företagsklimatet kommuner till att tillgodose företags behov av tjänster från kommunen. Läs mer om det här.
Det innebär bl a att företag får den hjälp de behöver från kommunen vad gäller tillstånd mm. Det handlar också om hur kommunen ser ut vad gäller boende, skola, fungerande välfärd mm.
För mig handlar det också om inställningen till företagande från allmänhet, politiker och från fackligt håll. Ett exempel:

Ella Nia, Förbundsordförande Hotell och Restaurangfacket, skriver här om hur företagare i restaurangbranschen får mer pengar i fickan genom den sänkta restaurangmomsen. Men vad är det för skev bild av hur den branschen fungerar? Det är också skillnad på större och mindre företag. Här skriver Mats Eriksson om att det kommer att ta tid innan det visar sig hur de mindre företagen nyttjar den sänkta momsen.

Partiledardebatten fortsätter efter nyheterna med andra ämnen, titta du också! Bl a om vinster i bolag.

Imorgon börjar en ny vecka med nya möjligheter!
Ha det så bra!

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *