Entreprenörskap i skolan

Idag var jag och pratade om entreprenörskap i skolan.

Det var Gudrun Greger på Adolfsbergs skolan i Örebro som bjudit in oss och vi fick träffa deras elever i årskurs 9. Hon visade sig vara en riktig eldsjäl som jag tror kan peppa eleverna till att våga ta för sig i livet.

Vi var tre tjejer / kvinnor, som startat och driver våra företag. Jenny Helldén och Layla Naseh och så jag. Jag fick visa min film först och sedan ställde Gudrun lite frågor. Det kändes bra och det verkade som om eleverna tog till sig ett och annat. Imorgon ska de ha tävling i att komma på företagsidéer och skriva affärsplan. Lycka till !

Sedan berättade Jenny och Layla om sina företag och det var också kul för en annan att höra att det är mycket samma tänk även fastän vi verkar inom olika branscher. Och, trevligt med nya bekantskaper !

Apropå ”entreprenörskap i skolan” så skrev Nicklas Mattsson om det i sin ledare i sista numret av Entreprenör. Där skriver han att det inte är riktigt klart vad som menas med uttrycket egentligen. Se sidan 7 :

http://www.svensktnaringsliv.se/multimedia/archive/00022/Entrepren_r_nr_4_201_22445a.pdf

Hur som helst så menar ju inte heller jag att ALLA ska starta företag men det är bra att påverkas till att ta mer ansvar för sitt liv, att engagera sig och vara aktiv och visa framfötterna på arbetsmarknaden. Samt, när man kommer ut på praktik att verkligen visa vem man är och visa att man vill något. Att tro på sig själv helt enkelt. Och, det är inget man gör bara sådär, det tar tid. Vi ville i alla fall få eleverna att tänka till idag när vi var på besök hos dem. 🙂

Tack för idag !

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *