Budget 2014

Igår kom så ett nytt budgetförslag från regeringen.
Här kan man läsa en sammanfattning.
Här debatterar Gustav Fridolin (MP) och Annie Lööf (C) om det. Det är ett inslag från Godmorron Sverige på 9 minuter.
Det är tänkvärt vad båda säger tycker jag – om vad de ”båda sidorna” vill. Jag såg ett inlägg av Beatrice Ask idag på facebook och kunde inte låta bli att skriva. Jag lägger in det här så kan du läsa också.
——–

Socialdemokraterna lägger massor av krut på att kritisera jobbskatteavdraget samtidigt som man säger att det inte ska avskaffas ens med en vänsterregering. Det är valtaktik . Ingenting annat. Att stimulera den svenska ekonomin och jobben är rätt om man vill ha in skatteintäkter till välfärdsinsatser. Att bara spendera på bidrag och sk aktiv näringspolitik tvingar fram krav på att alla ska betala mer skatt. Det berättar varken Magdalena Andersson eller Stefan Löfven.
 • Lars Beckman och 71 andra gillar detta.
 • Beatrice AskVi har ”pratat nog om detta” säger reportern. Tror inte det.
 • Krister HolmgrenHöjd brytpunkt för statlig skatt känns onödig
 • John EllardThe moderates need much much better PR Beatrice otherwise we will end up with a red government who are bereft of policies, they have been a poor poor opposition
 • Anna Dabrowski LennaárdDet är så dumt och många är tyvärr för korkade för att tänka själva!
 • Elisabeth WaktelAtt underlätta så att Sverige får fler arbeten verkar vettigare än att satsa mer resurser på att de som inga jobb har skall bli bättre på att konkurrera med varandra om de jobb som finns.
 • Christer AndréasonAlliansens arbetsmarknadspolitik har misslyckats!
 • Helén KarlssonJag tycker fortfarande att det borde satsas mer pengar inom skola, vård o omsorg istället. Det är också att skapa arbetstillfällen. Att höja löner för lärare, visst det är bra för just personens inkomst o köpkraft, men totalt sett vore det bättre med fler händer än färre som ska klara av en alltför stor arbetsbörda.
  Jag är rädd att alliansen tappar väljare på detta.
 • Elisabeth WaktelEller så har antalet arbetsföra ökat mer än vi alla lyckats skapa nya jobb
 • Beatrice AskGenom den politik som förts har vi fått större skatteintäkter som använts till bland annat skolan. Genom att låta flertalet som arbetar få behålla lite mer av sin inkomst stimulerar vi den svenska ekonomin. Det ger jobb och skatteintäkter som i sin kan användas till viktiga områden. Skattesänkningar som byts ut mot ökade bidrag till kommunerna t ex får inte samma effekt. Om vi inte gjort det under den lågkonjunktur som fortfarande råder, vilket väl vänstern förordat, hade Sverige inte klarat sig så bra alls och dessutom hade vi förmodligen haft större problem i offentliga verksamheter. Fler arbetar idag än 2006 och de viktiga verksamheterna ex vården, skolan och rättsväsendet har fått ökade resurser. Med den omvärld vi lever i är det viktigt att fortsätta säkerställa att jobben står i fokus.
 • Helén KarlssonTack Beatrice för svar. Jag förstår det också, men som sagt, jag är ändå rädd att Alliansen tappar. Det är inte lätt att alltid förstå hur det hänger ihop utan man/jag/väljarna tänker på det som är personligt, det som ligger en närmast, om jag säger så.
 • Helén KarlssonOch som du också påpekar, det är inte nog pratat om detta.

 

 

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *