Avtalsrörelse igen

Det blir visst långt mellan gångerna här nu ett tag. Men tankarna går såklart ändå vad gäller företagar- och skolfrågor, men också på mitt eget företag förstås. Det händer mycket och en del förhandlingar med större kunder är på gång och tar både tid och energi. Det är väldigt spännande också 🙂

För lite sedan fick jag ett samtal angående om våra produkter passar veganer, jag har skrivit om det på Heléns Glutenfria sidan, läs gärna. Det visar sig att nästan alla vår matbrödsprodukter är veganska. Och sedan att vår cookie nästan är det…. hm, det visade sig att Dvitaminet i margarinet vi använder är utvunnet ur fårull. Tråkigt att det är så eftersom jag har uppgifter om att det ska vara helt vegetabiliskt, men men, då har jag lärt mig det också.

Från det ena till det andra som det ofta blir i mina texter, då har nästa avtalsrörelse kommit igång igen. Jag lägger några länkar här till uttalanden från Svenskt Näringsliv. Och jag håller ju med, det har jag skrivit om så många gånger så det blir väl tjatigt att läsa om.
Men hur ska det sluta? De som inte har utbildning eller erfarenhet kommer ju bara längre bort från en chans till att prova på olika arbeten eftersom lägsta lönerna trissas upp hela tiden??
Jag såg Debatt angånde arbetsmarknaden här för lite sen och då sa en LO företrädare att vi ska leva i nuet, och jaa, det säger jag med, men till LO själva, dags att de också börjar tänka så!

Intervju med Christer Ågren, Svenskt Näringsliv.

Artikel med nationalekonom Björn Lindgren.

 

Det här inlägget postades i Företagande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *