Att arbeta olika

Just nu finns jag med i vikariepoolen i Lekebergs kommun. Det innebär arbete i skolköken när de behöver mig. Då får jag ett meddelande via sms och via mail om tid och plats. Ibland samma dag och ibland bokas det i förväg när de vet om att någon ska vara borta.

Det fungerar bra. Jag kan själv lägga in vilka tider jag kan arbeta då jag vissa dagar har bokade möten och inte kan. Har det blivit kris och de frågat mig har jag ändrat om på saker.

Hur som helst, det är roligt att få komma ut till nya platser och se hur alla arbetar och hur det fungerar ute i de olika köken, med alla olika personligheter och människor som är där.
Just nu består mitt arbete i att skära och fixa sallader, diska och städa och plocka iordning på disk och skåp som kommer tillbaka från mottagningsköken.
Att stå och ta emot disken efter barnen och lärarna är tacksamt. De flesta tackar för god mat och är så glada och positiva.

Bildresultat för skolbespisning bilder   en gammal bild 🙂

Det är då det kan ”tjocka” till sig ibland när man ska byta backar mitt i när det blir fullt, men det är ju inget att jaga upp sig för det blir ju liksom gjort.
Annars tycker jag inte att arbetsbördan är för stor eller så, det är bara att jobba på.
Men vad skönt jag märker att jag tycker att det är när jag får lägga upp det själv. Tänka ut hur jag själv ska göra och om någon kommer och liksom ”rör till det för mig” så känns det lite knepigt. Men tanken är ju att vi ska hjälpas åt såklart och det fixar jag givetvis med.
Men det är olika hur vi fungerar och ibland kan personer bli stressade av varandra. Jag blir det till viss del, men det är för att jag inte är inne i alla rutiner ordentligt heller och inte liksom ser allt jag kan göra ännu.

och en ny, från häromveckan

 

 

 

 

Just nu känns det hur som helst bra att jag inte har mer ansvar än så, för mitt huvud är på annat håll också.
Allmänna arvsfonden vill ha in en ny ansökan om projektet Bubblis så det håller jag på med. Vi/jag ska komplettera vissa uppgifter i den gamla och sända in som en ny, men den ska inte börja om som ett nytt ärende utan fortsätta där den så att säga är.

Imorgon sätter vi igång en ny vecka med nya möjligheter!
Ha det så gott!

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *