Arbetsmiljö

För lite sedan läste jag en blogg om arbetsmiljö.
Läs du med! här
Sedan en debattartikel av LO här och en till här.

Självklart måste det systematiska arbetsmiljöarbetet fungera. Men tänker jag, även om saker och ting finns nedskrivna i dokument som finns på arbetsplatsen så kommer olyckor fortsätta att hända ändå tyvärr. Icke att förglömma är att också arbetstagare har ett eget ansvar i sitt arbete.

Apropå arbetsmiljö, för några veckor sedan gjorde två förskollärare en kupp under en utbildningsdag i Örebro. De ville helt enkelt säga ifrån. Inom flera kommunala arbetsplatser (vård, skola, omsorg) är personalen hårt ansträngda och många går på knä och t o m blir sjukskrivna, ska det behöva vara så?
Titta på inslaget här och lyssna sedan till politikerns svar som kom efter att han blivit väldigt arg över deras agerande först. Inslag i P4 Örebro här.

Javisst, många blir sjukskrivna från sina arbeten inom andra områden också. Men man kan ju undra om det alltid är arbetet som är boven… Ibland är det säkert det, för att arbetsgivaren vill få ekonomin att gå ihop såklart, men ofta för att få så mycket pengar över som möjligt så att man inte ser behovet av personal utan nyttjar de som finns där för hårt. Så vill jag inte ha det… självklart måste ekonomin gå ihop men inte på bekostnad av att människor mår dåligt.
Men, det jag skulle komma till också, har vi för höga krav på oss själva på fritiden? Så att det till slut blir för mycket sammantaget? Det tycker jag är värt att tänka på!

Det här inlägget postades i Allmänt, Företagande, Politik, Skola. Bokmärk permalänken.

1 svar på Arbetsmiljö

  1. Helén Karlsson skriver:

    Det låter som om jag skriver det här just nu, bara för att jag är nere, men nejdå, dessa tankar har jag delgett ett antal gånger tidigare och jag tycker verkligen att vi alla måste tänka på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *