Arbetslös = utbildning?

Idag skriver LO om arbetslöshet och utbildning i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Läs själva här.
Men undrar jag, har de inte barn själva och känner de inte personer som inte alls vill sätta sig i skolbänken, eller för den skull kanske inte alls kan göra det heller?
Alla är faktiskt inte lika och har inte samma förutsättningar och kan inte/orkar inte eller vill inte studera. Det är en utopi att tro att alla ska kunna gå ens gymnasiet. Det går att komma långt även utan betyg i en massa ämnen man läser i skolan.

LO menar att deras arbetslinje är modern eftersom den ”ger det goda, utvecklande och välbetalda arbetet och stärker individen”. Självklart är det toppen med utbildning, men undrar jag då, var finns alla dessa jobb då?
Vem ska utföra jobb som det faktiskt inte krävs så mycket utbildning för, för de finns, jag lovar och de kan bli fler med rätt förutsättningar?
Inom fler branscher utför många med hög utbildning också uppgifter som andra skulle kunna sköta, som alltså någon arbetslös utan utbildning skulle kunna ha istället.

Jag refererar till en text som skrivits efter en intervju med mig.
”Lägre ingångslöner skapar fler jobb”, jag anser att fler får chansen att visa vad de går för om vi kan få bättre möjligheter  att satsa på så att säga ”osäkra kort”. (lägre ingångslön som givetvis ska öka)
Läs här.

Det här inlägget postades i Företagande, Skola. Bokmärk permalänken.

1 svar på Arbetslös = utbildning?

  1. malin skriver:

    Utbildning kan lösa en del och kan ge nyttiga perspektiv för individen, men det kan tyvärr också kännas bortkastat. Praktisk utbildning genom typ lärlingsanställning kan säkert vara minst lika givande som teoretiska universitetsstudier…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *