Alla behöver förstå

Det här med matmomsen på restaurangerna, alla måste förstå varför den sänktes från 25 till 12%. Syftet var inte att det skulle bli billigare att äta ute utan att skapa fler arbetstillfällen. Och så har det också blivit.
Vilken regering det än blir efter valet i september så hoppas jag verkligen att den fortsätter att vara 12% och inget annat.
Ett exempel, varför ska man kunna köpa en sallad i en matvarubutik med en moms på 12% men på en restaurang för 25% i så fall? jag köper inte den logiken.
Före valet 2010 var de båda politiska blocken med på att det var en sund idé att sänka den. Därför förstår jag inte varför Socialdemokraterna nu är så negativa till den så att de vill ändra den och därmed riskera att fler blir arbetslösa p g a det. Det har ju inte som (s) med flera gör gällande påverkat den offentliga sektorns satsningar. Dvs det har satsats på vård, skola och omsorg i alla fall.
Jag tycker att Stefan Löfvén, Mikael Damberg och Magdalena Andersson ska lyssna mer på företagen och tänka över detta några vändor till!

Här lägger jag in en text som en restaurangägare i Fjugesta skrivit om sitt företag, en restaurang och cateringfirma. Läs och begrunda!
——-
Jag har ingen gymnasium utbildning, jag har hoppat mellan arbetslöshet och kortare jobb i ca 10 års tid. Nu är jag 36 och för 8 år sen gjorde jag mitt livs näst bästa beslut, jag utbildade mig till kock och älskar mitt yrke.
För 3 år sen tog jag en vild chans, starta eget! Aldrig förr har jag jobbat så mycket och haft så lite fritid men jag lever min dröm! Under tiden gjorde jag mitt allra bästa beslut någonsin! Jag gifte mig med min älskade fru och arbetskollega : )! Nu har vi två anställda på heltid, vi har fortfarande inte mycket tid för familjeliv men tack vare den sänkta restaurang momsen får vi i alla fall chansen!
Det finns massor av småföretagare i landet som är där vi är, får vi en möjlighet att växa så gör vi det, för vi brinner för det vi gör! Om det råkar var så att några större företag gör stora pengar på sänkt moms och arbetsgivare avgift, så stort grattis till dom! Förmodligen ser dom till att många unga får en möjlighet till sitt första jobb. Jag önskar moderaterna får en ny period, för min och min familjs skull! Och får dom inte det så hoppas jag att dom som kanske tar över tänker lite längre och ger saker och ting tid att växa!!!
————-

Här en Blogg efter ett möte i januari med Visita (Svensk besöksnäring) och café och restauranggruppen i Örebro som jag var på. Läs gärna och se filmen som Visita gjort där kopplingen är så bra beskriven.

Det här inlägget postades i Företagande, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *