A-kassa m m

Då har sonen börjat gymnasiet. Han ska gå ”sam med idrottsinriktning”, golf blir det då ja. Så har han valt Entreprenörskap istället för spanska, helt ok för mammas del 🙂

Så har då Linnea börjat förskolan, det var spännande förstås. Jag var med igår, första dagen, 21 barn att lära sig namnen på, men det var flera från dagis som vi kände igen. Nu sjunger hon på en ny sång med rörelser till, men jag hänger inte med, lär mig väl den jag också snart.

Nu har jag fyllt i papper till en tidigare anställd som behövde mer uppgifter till a-kassan. Det är mycket med sådant kan jag säga, men det är bara att bita ihop.

Annars har jag pratat med Arbetsförmedlingen idag om a-kassereglerna, även om det nu inte är deras sak egentligen, det är A-kassans egna beslut, arbetsförmedlingen utför bara handlingen så att säga.

Det är lite snurrigt med de här 75 resp 300 dagarna men nu vet jag lite mer om hur det fungerar egentligen. Så visst går det bra att jobba extra bara det att de dagar man inte jobbar i den vecka man jobbar extra dras från de 75 och inte från de 300… det lät invecklat men klarnade i alla fall. När man är helt arbetslös så dras a-kassedagarna från de 300 hela tiden.

Nu ska jag ta itu med en angenämare kvällssyssla, nämligen fakturering 🙂

Sen blir det att sova ikapp lite från igår, var på dans nu igen, Brunnsparken och dans till Bhonus ! Kanon !

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *