Föräldramöte

I eftermiddag var jag först på gymnastik med Linnea sedan bar det av in till sta´n igen och utställning på sonens skola. Han går i 9:an. Klassen hade ett temaarbete under veckan om hälsa. De hade bl a skrivt en berättelse om ”deras bästa dag” eller ”bästa plats på jorden”. Det var spännande att höra om såklart, men jag visste att det skulle handla om golfbanan. Så hade de gjort diagram om hur många kalorier de åt under en dag och hur många de förbrännt. Det hade väckt tankar om kosten, det är bra.

Efter det gick eleverna hem och vi föräldrar stannade kvar på föräldramöte. Det som förundrar mig är alltid att det är så få som kommer på mötena. Ikväll var vi 8 föräldrar varav både mamma och pappa till ett barn. Alltså : av 24 barn så var det 7 representerade. Märkligt tycker jag, ibland känns det som om många tycker att det bara är skolan som ska uppfostra och lära våra barn. Så tycker inte jag att det ska vara. Säkert var det av olika orsaker föräldrarna inte var med…. men jag undrar ändå ibland….

Det här med läxläsning t ex, det ska väl ändå vi vuxna främst hjälpa våra barn med. Det klart att man kanske inte alltid kan själv, speciellt när barnen når högre årskurser men till att börja med i all fall. Det tycker jag är en självklarhet, vi måste ju se och vara uppmärksamma på hur våra barn utvecklas och säga till i tid om vi tycker att våra barn behöver mer hjälp i skolan. Självklart ska lärare också uppmärksamma det men man kan inte lägga allt på skolan anser jag.

Nog om det för ikväll…måste fixa lite annat också.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *