BRT(snabb)bussar

Det här med BRT-snabb-bussar i Örebro har blivit en stor fråga. Många är förvirrade och vet inte vad de ska tro. Eller så bryr man sig inte, vilket jag också förstår.
Jag tänkte att jag skriver ner lite om ämnet här.

Det sägs att frågan är omröstad redan, i valet senast. Det är det nog inte många som vet.

Det figurerar listor att skriva på. Men det innebär inte att man skriver på mot dem, utan att man vill ha en folkomröstning om dessa bussars vara eller inte vara.

Här är tre inlägg ur några olika vinklar, skrivna av privatpersoner och en politiker.

Länk Länk Länk

Här finns en sida från region Örebro och kommunen om projektet. Se den korta filmen som finns på sidan. Där förklaras att bussfilerna ska finnas i mitten av körbanorna samt att utryckningsfordon ska kunna nyttja dessa filer. BRT

 

 

 

 

Här finns en sida som heter Trafikupproret, som funnits länge men som inte kommit fram med budskapet innan beslutet togs.
Det finns också en facebook-grupp där det skrivs mycket. Trafikupproret i Örebro.

Min känsla är att Örebro inte är så stort så att dessa bussar behövs. I den korta filmen så sägs det att Örebro kommer att växa snabbt och att bussarna kommer att behövas i framtiden.
För min del känns det som att det skulle vara bättre att satsa på det bussnät som redan finns. Utöka turer, inte dra in på dem samt underhålla vägar och hållplatser som redan finns.

Om man nu som jag bor utanför stan kanske man måste ha med sig bilen till Örebro för att få hem det man eventuellt ska handla, samt för att det inte går bussar som passar i tid.
Jag tänker mig också att det skulle behövas fler parkeringar i ytterkanterna i så fall så att man kan ställa bilen och så ta bussen i staden, som t ex parkeringen Tappstället.

Det var några söndagsfunderingar, nu avslutar jag det för idag.
Ha en bra vecka!

Det här inlägget postades i Allmänt, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *