Arbetsmiljö

För lite sedan läste jag en intressant blogg angående arbetsmiljö. Hur den såg ut tidigare och hur den kan se ut idag. Läs gärna här själv.

Ett litet utdrag:
– Precis som på en vanlig arbetsplats i näringslivet har arbetsgivaren ett intresse av att människor mår bra. Då jobbar man nämligen bättre.

Så hittade jag denna debattartikel om ”LO kräver noll tolerans mot döden på jobbet.” Självklart händer saker och självklart ska det systematiska arbetsmiljöarbetet fungera. Men, bara för att det står nedskrivet på papper så kommer olyckor ändå att ske. Jag håller verkligen med om att det är viktigt att ha koll på arbetsmiljön på våra företag, men arbetstagare har också ett eget ansvar som vi inte får glömma bort.

Apropå arbetsmiljö, inom kommunala verksamheter går personal inom skola, vård och omsorg på många arbetsplatser på knä för att klara sina jobb. Ska det verkligen vara så?
Här gör två förskollärare en ”kupp” under en utvecklingsdag i Örebro. Se här. Politikern reagerar tyvärr på ett knepigt sätt, men har nu återtagit det och har träffat de två för att diskutera mer.
Lyssna här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *